söndag 31 januari 2016 | By: Unknown

Malins Råbiff

Idag testade jag för första gången att göra Råbiff. Var hos en slaktare och valde ut en bit nötinnanlår som han dubbelmalde. Väl hemma insåg jag att jag i vanlig ordning glömt handla alla ingredienser så jag hittade på en egen variant som alltid.

500g dubbelmalet nötinnanlår
3 äggulor
2msk dijonsenap
2msk finhackade cornichons
2msk kapris
2msk persilja
4msk koriander
1/2 finhackad rödlök
1tsk chiliflakes
3msk barbequesås
1tsk tabasco
1/2dl rödvin
3msk rapsolja
Salt och peppar
Ett par rostade surdegsbrödskivor

Till garnityr:
Finhackade inlagda rödbetor
Dijonsenap
Cornichons
Finhackad rödlök
Pickled lime (finns på indiska hyllan)

Blanda ihop allt med en gaffel i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Stansa ut en bit bröd med en utstansningsring.
Låt ringen sitta kvar och fyll den med röra. Tryck till röran och lyft sedan försiktigt upp ringen.
Garnera med persilja, rödlök och kapris. Servera med finhackade rödbetor, hela cornichons, dijonsenap, rödlök och pickled lime. Njut :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar