onsdag 10 februari 2016 | By: Unknown

Pre workout lunch #1

Ingredienser

50g musslor
En liten kronärtskocka (175g)
150g cocktailtomater
75g Edamame utan skal
165g rädisor
Lite färskpressad citron
Flingsalt
Nykrossad svartpeppar

Förbered gärna musslorna dagen innan om du inte använder konserverade. Jag köpte 2kg blåmusslor igår som jag ångkokade 5min i saltat vatten.
(Se till att alla är stängda och hela innan kokning, samt öppna efter kokning. De som avviker slängs)
Rensa musslorna och lägg köttet i en burk i kylen när det svalnat.
Skär av stjälk och toppblad på kronärtskockan. Ångkoka i saltat vatten tills bladen lätt går att plocka av, ca 45min-60min.
(Jag brukar överkoka mina minst 15min för att kunna äta fler blad åt gången)
Kör tomaterna i ugnen på högsta värme tills de blir skrynkliga och kanske lite brända, efter smak.
Ångkoka Edamame i en dumplingskorg tills de blir varma.
Rensa och klyfta rädisor.
Lägg upp allt dekorativt på vacker tallrik.
Öppna kronärtskockan och häll i citronjuicen.
Häll citronjuice även över musslorna om så önskas.
Strö flingsalt och peppar över kronärtskockan, tomaterna och edamame.
Servera genast!

52% kolhydrater 30g
33% protein 19g
16% fett 4g

255kcal
1mj (1072kj)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar